Hoeveel kost een zwembad?

Hoeveel kost een zwembad?

De kostprijs voor de aanleg van een monoblock zwembad is afhankelijk van jouw voorkeuren. Maar wat kost zo’n zwembad nu ongeveer? In grote lijnen zijn er 4 factoren die de prijs bepalen. Wil je meteen een precieze berekening? Neem dan contact op!

1. Type zwembad

Compass Pools heeft in België 7 verschillende monoblock zwembaden. Het Aqua-type is het instapmodel dat we het meest verkopen. Beslis vooral eerst wat je graag met een zwembad wil doen, dan zoeken we samen naar het geknipte model binnen jouw budget.

2. Grootte zwembad

Naast het type zwembad, kies je ook de grootte. De logica zelve: hoe groter de afmetingen, hoe duurder het zwembad. Maar je moet niet exponentieel rekenen. Een zwembad dat twee keer zo groot is, is niet twee keer zo duur. Hier is het even vergelijken tussen prijzen en volumes. Omdat de grootte van het zwembad ook een impact heeft op de werkuren voor de plaatsing heb je altijd een offerte op maat nodig.

3. Zwembadafdekking

Je hebt bij Compass Pools keuze uit twee types om je zwembad af te dekken: het automatisch rolluiksysteem of een manueel zeil. Met het rolluiksysteem bespaar je meer energie, zeker als je voor de Solar lamellen kiest, en ga je voor de veiligste optie. Een geïntegreerde richel zorgt er immers voor dat er werkelijk niets onder kan. Het manueel zeil is eenvoudiger te monteren en voordeliger in prijs. Een prima alternatief voor wie een goedkoper zwembad wil.

4. Zelfreinigend systeem

Wie een nieuw zwembad bij Compass Pools koopt, kan er ineens een zelfreinigend exemplaar van maken. Jawel, dat kan. En wel met het VANTAGE-systeem: krachtige spuitnozzles die je zwembad vanzelf reinigen. Als je deze optie neemt, moet je rekenen op een meerprijs van 8.000 euro (excl. BTW).


Dus?!

De minimumprijs voor het bouwen en het aanleggen van een keramisch zwembad ligt op een richtbedrag van 27.000 euro. Maar nogmaals, de prijs is dus sterk afhankelijk van je eigen keuze en is in vele gevallen puur maatwerk.

Daarnaast is er natuurlijk ook een terugkerende kost voor onderhoud, verwarming, water... . Ook over de jaarlijkse kost van een zwembad schreven we een blog.

Helaas kan ook de zwembad-industrie niet ontkomen aan de steeds stijgende prijzen van materialen. Volgend jaar zal de kost van een zwembad alweer omhoog gaan. Tip: wie nu een zwembad besteld, kan dit volgend jaar nog laten plaatsen aan de prijzen van nu. 

Interesse in een prijsvoorstel op jouw maat? Neem zeker contact met ons op, doorblader onze online catalogus of vraag vrijblijvend een offerte aan!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op: