5 tips voor het onderhoud van je zwembad

5 tips voor het onderhoud van je zwembad

Een zwembad in de tuin is de ideale verfrissing tijdens de warmste dagen van het jaar. Maar het vraagt ook veel onderhoud: stofzuigen, filteren, de pH-waarde checken, .... Wij vonden 5 minder gebruikelijke, maar extra handige tips om je zwembad langer proper te houden.

Supercharge de filter

Een filter is een must voor ieder zwembad! Het verwijdert het meeste vuil uit je zwembad. Alleen kan zo’n filter nog wel eens wat restjes achterlaten. Zo werkt je filter nóg beter: neem een paar oude panty’s en wikkel ze rond het filtermandje. Haren, zand en kleine stofdeeltjes kunnen op deze manier niet meer ontsnappen doorheen de kleine gaatjes van de stof! Maak de filters minstens 1 keer per week schoon zodat hij weer optimaal zijn werk kan doen.

Natuurlijke insectenverwijderaar

Insecten zijn soms echt irritant! Ze maken niet alleen een onaangenaam geluid, het is ook heel vies wanneer ze dood ronddrijven in het water. Wil je er graag komaf mee maken? Plant wat citroengras! Deze plant bevat citronella en weert op die manier de muggen af. Wil je wespen te slim af zijn? Hang een bruine, papieren boodschappentas gevuld met enkele plastic zakken aan de muur. Wespen zullen geen nest bouwen in de buurt van een ander nest (ook al is het fake).

Gebruik zuiveringszout

Wist je dat je met zuiveringszout de pH-waarde van het water kunt controleren? Een halve kilo zuiveringszout is gelijk aan een halve kilo van elk ander product met alkaline, maar is minder duur!

Hulp van de tennisbal

Van zonnemelk en makeup tot haarproducten en body oil. Verzorgingsproducten laten hun sporen na in je zwembad. Maar ook hier hebben we een handig hulpmiddeltje voor. Gooi enkele tennisballen in het water of plaats ze in de filters. Een tennisbal absorbeert de olie en zo krijg je kristalhelder water.

Verplicht zwemkledij

Is je vriend zijn zwembroek vergeten en springt hij zomaar in het zwembad met zijn short? Organiseer je een feestje dat eindigt in een heuse pool party waarbij iedereen er met zijn kleren in springt. Niet zo erg wanneer het maar af en toe gebeurt. Maar de vezels en kleuren van stoffen kunnen slecht reageren wanneer ze in contact komen met chloor. Maak daarom één regel duidelijk: zwemkledij verplicht! (en misschien naaktzwemmen ook)

Bron: hebbes.be

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op: