De vier grootste voordelen van monoblok zwembaden

De vier grootste voordelen van monoblok zwembaden

De beslissing om al dan niet een zwembad in je tuin te plaatsen neem je niet op een-twee-drie. Eens je besluit vaststaat en je voor een zwembad kiest, zijn er nog vele andere beslissingen te nemen. Zo is het type zwembad een bepalende factor. In België wordt doorgaans voor een monoblok zwembad gekozen. Maar wat is een monoblok zwembad nu juist en wat zijn de voordelen ervan?


1. Snelle plaatsing

Een monoblok zwembad bestaat uit één geheel. Het wordt volledig geproduceerd op voorhand en kant-en-klaar geleverd. Dat maakt het mogelijk om de plaatsing in één stuk te doen. Dit betekent dat zodra de grondwerken zijn uitgevoerd, het monoblok zwembad er meteen in kan. Op die manier moet je niet te lang wachten op je eerste duik en kan je reeds na één week van je eigen zwembad genieten!

2. Uitgebreid aanbod

Het is niet altijd even gemakkelijk om jouw specifieke stijl te vinden. Daarom is een tweede voordeel van een monoblok zwembad het veelzijdige aanbod. Je kan niet enkel variëren in vorm, maar ook de boordstenen en de kleur van je zwembad kunnen volledig worden afgestemd op jouw persoonlijke wensen. Zo ben je zeker van een zwembad dat voor 100% aan jouw wensen voldoet.
 


 

3. Betrouwbaar materiaal

Door gebruik te maken van keramisch composiet mag je er zeker van zijn dat je monoblok zwembad een leven lang mee gaat. Met dit materiaal is je zwembad steeds kleurvast, erg robuust en krasbestendig. Bovendien zorgt het keramisch composiet er voor dat je zwembad bestand is tegen osmose en is water infiltratie in de wanden uitgesloten. Dit bespaart eventuele toekomstige kosten. Kortom, een monoblok zwembad heeft zeker en vast een unieke structuur met tal van voordelen.

4. Makkelijk onderhoud

Aangezien een monoblok zwembad uit één deel bestaat, zijn er geen vervelende naden terug te vinden. De gladde bedekking van een monoblok zwembad is door de afwezigheid van naden makkelijker te onderhouden en milieuvriendelijker. Bacteriën hebben namelijk minder mogelijkheden om zich vast te hechten, waardoor je minder producten nodig hebt om je zwembad te reinigen. Ook verhoogt het naadloze oppervlak het zwemcomfort aanzienlijk.
 


Deze vier voordelen zijn slechts een greep uit de vele voordelen die monoblok zwembaden te bieden hebben. Ook op het vlak van verschillende mogelijkheden voor kindveilige afdekking, reinigingssystemen en verlichting zijn monoblok zwembaden geschikt. Overtuigd van dit type zwembaden of wil je graag nog wat meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op en samen bekijken we de mogelijkheden.
 

                                                                  Contacteer ons

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op: