Hoe verloopt de plaatsing van een zwembad?

Hoe verloopt de plaatsing van een zwembad?

In tegenstelling tot de tijdrovende aanleg van betonnen zwembaden, verloopt het plaatsen van een keramisch-vinylester composiet zwembad relatief snel. De zwembadkuip wordt volledig voorgemonteerd en klaargemaakt op de werf geleverd. We leggen je graag de verschillende stappen van de plaatsing van een zwembad uit. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat al deze werken in eigen beheer uitgevoerd worden, dus door onze eigen mensen!

Wij geven je bovendien de garantie dat je zwembad zwemklaar is twee weken na de start van de werken! Begin al maar te dromen van die pool party ...

Dag 1: Grondwerken & plaatsing zwembadkuip

Op de eerste dag starten we met de grondwerken waarbij we de put van je zwembad uitgraven. Hoe groot deze put net is, hangt af van het zwembadmodel dat je hebt gekozen.

Er wordt een vloerplaat in stabilisé gemaakt. Het zwembad wordt met behulp van de graafkraan (of torenkraan indien nodig) in de voorziene put geplaatst. Hierna worden de zwembadleidingen van het zwembad tot in de technische ruimte gelegd.

In deze technische ruimte wordt de filterinstallatie al opgebouwd en de leidingen worden aangesloten. 

Dag 2: Chappen

Nu het zwembad geplaatst is, voorzien we de tweede dag om aan te chappen tot aan de bovenste rand van de zwembadkuip. Dit doen we met een chapepomp zodat de trappen en rolluikbak goed ondervuld worden en dit onder druk.  Dit zorgt voor een stabiele plaatsing van het zwembad.

Dag 3 & 4: Het zwembad vullen

Op de derde en vierde dag van de werken voorzien we tijd om de kuip te vullen met water. Nu krijg je al stilaan het echte zwembadgevoel!

Dag 5: Plaatsing van de boordstenen

Plaatsing: check, water: check. Hoog tijd om de boordstenen rondom het zwembad te plaatsen. Deze boordstenen zorgen immers voor de finishing touch van je zwembad. 

Dag 6: Opstarten van de filterinstallatie en plaatsing van de zwembadafdekking

Op de zesde dag zetten we de filterinstallatie aan en monteren we de zwembadafdekking. Hierin zijn er verschillende mogelijkheden, maar de meest geplaatste zwembadafdekking is een inbouwrolluik.

De zwembadafdekking heeft verschillende functies. Zo is het naast het behouden van de temperatuur, is bv een solar rolluik ook uitermate geschikt om het zwembad te verwarmen. Je wint zo’n 4 à 8 graden met een solar rolluik!

Naast de verwarming is de afdekking ook enorm belangrijk als beveiliging voor je kinderen en huisdieren.

Dag 7: Afwerking

Bijna tijd om te genieten van je zwembad. Om de laatste details af te werken, stofzuigen we het volledige zwembad en verwijderen we alle resterende vuilresten. Je krijgt van ons een deskundige uitleg over het gebruik van je zwembad en bijhorende handleiding zodat je altijd nog iets kan opzoeken.

Je kan je vrienden dus al uitnodigen voor een pool party die avond.


Interesse in een prijsvoorstel op maat? Neem zeker contact met ons opdoorblader onze online catalogus of vraag vrijblijvend een offerte aan!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op: